Historie

In de vorige eeuw werden de eerste wielerwedstrijden in Ospel georganiseerd door de voetbalclub en na een aantal jaar nam Tour en Wielerclub Ospel deze organisatie over. In de jaren 1975-1980 was deze wielerronde erg populair onder de jongeren en stonden er zo’n 100 deelnemers aan de start. Zij hebben de race zo’n 15 tot 20 jaar georganiseerd, maar na een aantal jaar nam het animo af en zijn zij, helaas, gestopt met de organisatie van een wielerronde in Ospel.

 

Tot enkele jaren geleden behoorde de wielerronde in Ospel dan ook tot een vergane traditie, maar daar lieten in 2013 een groep enthousiast Ospelse jongens het niet zomaar bij zitten. Hoewel de laatste wielerronde alweer begin jaren ’90 was, waren zij vastbesloten dat de ‘Ronde van Ospel’ terug zou moeten komen. Met een behoorlijke dosis enthousiasme en inzet gingen zij aan de slag. 

 

Tour d’Oospel was geboren. In 2013 vond weer een echt ‘Doospels criterium’ plaats en werd het wielervirus weer aangewakkerd in en rondom het dorp. Inmiddels vindt dit jaar alweer de vierde editie plaats van het zogenaamde ‘rondje om de kerk’ tijdens EPO - Tour d’Oospel. Niet alleen wordt er gefietst tijdens dit evenement, ook wordt er ‘gefiest’! Zo heeft de organisatie net als afgelopen jaren zowel de vrijdag als de zaterdagavond weer een muzikaal topprogramma klaar staan. Houdt onze social media en onze website in de gaten voor het programma van 2019, want dit evenement mag niet gemist worden!

 

Historie

Slijpen wint in Ospel 1968