Inschrijven
Global – Tour d'Oospel 2019

Global – Tour d'Oospel 2019

Aanstaande vrij- en zaterdag is het zo ver: Global - Tour d’Oospel. Hét ‘fietselijk’ evenement in Ospel, maar, ook al staan fietsen en feesten nog altijd centraal, Global – Tour d’Oospel omvat tegenwoordig veel meer! Wat te denken van de finale van NederWEET, dé quiz die 20 juli heel de gemeente in rep en roer hield. En wat te denken van de E-Power run, een volwaardige hardloopwedstrijd.

Vrijdag 2 Augustus

Op 20 juli streden 32 teams uit de hele gemeente om de prijzen te pakken bij NederWEET. Deze quiz bestaat niet enkel uit kennis vragen, maar ook uit tal van doe-opdrachten en vergt vooral ook veel creativiteit. De winnende teams krijgen (grote) geldbedragen ter beschikking voor een goed doel waar men voor gestreden heeft. De winnaar is echter nog niet bekend…

Die wordt namelijk vrijdag 2 augustus in het ‘Global Paviljoen’ op het Aerthijsplein bekend gemaakt, nadat de teams zich nog één keer zullen geven in een zinderende finale.

De muzikale aankleding wordt wederom verzorgd door de toppers van ‘The Deejays’. Onder het genot van hun knallende hits zullen we samen proosten op een geslaagde editie van NederWEET en natuurlijk ook op de aftrap van Global – Tour d’Oospel 2019.

Zaterdag 3 augustus

Zaterdag 3 augustus staat in het teken van fietsen en dit jaar dus ook van hardlopen! Hierdoor kan iedere sportieveling uit de regio meedoen aan Global – Tour d’Oospel. Iets minder sportief? Op het Aerthijsplein, of in een van de prachtig versierde tuinen is het ook goed toeven.  Al met al komen de volgende onderdelen aan bod:

Decathlon Dikke Banden Race

Een race voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar (geboren in 2007-2012). Er zijn een drietal leeftijdscategorieën. Iedere categorie fietst een passende afstand. Neem het op je eigen fiets tegen je leeftijdsgenoten op en probeer als winnaar over de streep te komen!

Zijwieltjesrace

Voor iedereen die na 2012 geboren is en toch graag mee wilt doen, hebben we dit jaar voor het eerst een heuse  ‘zijwieltjesrace’. Zij fietsen van Café de Prins naar de finish. Zo hebben ook deze kinderen hun eigen ‘Dikke Banden Race’

ODK -  Open Doospels Kampioenschap

Global – Tour d’Oospel zal er ook altijd zijn voor de recreatieve wielrenner uit de regio. Zij strijden om de titel Doospels Kampioen, welke in het Knock-Out toernooi en bij de ploegentijdrit te winnen is.

ODK Knock-out

In de Open Doospelse Kampioenschappen Knock-out strijden teams van 3 personen tegen elkaar in een K.O. toernooi. Teams proberen na heats van 2 rondes over het parcours om als eerste over de streep te komen. Het team van de winnaar zal telkens doorgaan naar de volgende ronde.

ODK Tijdrit

In teams van maximaal 5 personen probeert men zo snel mogelijk 3 rondes (6km) over het parcours te knallen. De tijd van de 3e persoon telt hierbij. Deze tijdrit staat op zichzelf, naast het K.O. toernooi. Het is natuurlijk ook mogelijk om zowel de tijdrit als de Knock Out wedstrijd te fietsen.

E-Power Run – 4 of 10 km

Global – Tour d’Oospel is er dit jaar ook voor de (recreatieve) hardlopers en komt daarom met de E-Power run. De naam E-Power run komt af van de sponsor van dit onderdeel, het sportcentrum E-Power.

Bij deze run worden alle tijden met een chip opgenomen en kan iedereen zijn PR aanscherpen op de 4 of 10 kilometer. Wanneer je met 3 mensen inschrijft kun je ook meestrijden in het teamklassement waarbij de 3 tijden worden opgeteld.

KNWU Criterium

Naast de genoemde onderdelen voor recreanten, is er ook weer een officiële KNWU Elite- / Beloftenrace. In deze categorie nemen semi-professionele renners van het allerhoogste niveau het tegen elkaar op. Met dit sportieve hoogtepunt wordt het dagprogramma afgesloten. De winnaar van deze race wordt direct na afloop (omstreeks 20u) gehuldigd in het Global Paviljoen, zodat hier direct het feest kan losbarsten!

Aerthijsplein

Om de races optimaal te volgen, moet je op het Aertijsplein zijn. Hier sta je naast het start/finish punt van de races en kun je de hele dag genieten van een hapje en een drankje. Bij de verzorging van dit hapje en drankje mogen we rekenen op de hulp van JCS Partyservice en Café de Prins. Op het Aerthijsplein zal ook weer een springkussen staan voor de kinderen en tonen diverse sponsoren zich met hun producten en diensten.

Feestavond met Coverband One-Shot

Global – Tour d’Oospel is niet alleen fietsen en hardlopen, maar ook feesten! En dat doen we in het ‘Global Paviljoen’ op het Aerthijsplein. De winnaar van de KNWU race fietst rechtstreeks het podium op, om hier gehuldigd te worden en het feestje af te trappen.

De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd om op het podium met een verfrissende naam te komen. Naast onze vaste waardes van The Deejays, zal de coverband One-Shot deze avond maken!

One-Shot is een jonge en energieke groep muzikanten die er samen met het publiek één gróót knalfeest van maken! Met hits van AC/DC tot aan ABBA komt er voor iedereen wat wils voorbij. Deelnemers en toeschouwers kunnen hier weer samen proosten op een mooie editie!