Inschrijven

Inschrijven wedstrijden 2014

Vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus vindt de tweede editie van EPO – Tour d’Oospel plaats. Zaterdag 2 augustus worden er weer wielerwedstrijden voor jong en oud georganiseerd. Vanaf aanstaandemaandag 14 april is het mogelijk om je in te schrijven voor de sportieve onderdelen, daarom informeren we je graag nog even over onze programmaonderdelen.

Rabo Dikke Banden Race

Jongens en meisjes met een leeftijd tussen de 7 en 12 jaar kunnen meedoen aan de Rabo Dikke Banden Race. Tijdens deze race krijgen zij de gelegenheid om hun wielerkwaliteiten te tonen en met de felbegeerde titel naar huis te gaan. Deze race bestaat uit een drietal leeftijdscategorieën. Afhankelijk van de categorie worden er 1, 2 of 3 rondes verreden.

ID Cycling Cup

EPO – Tour d’Oospel staat voor alle deelnemers open. Net als vorig jaar zijn ook mensen met een verstandelijke beperking van harte welkom om tijdens EPO – Tour d’Oospel hun fietskwaliteiten te tonen. Vorig jaar streden zij tussen de deelnemers van de Dikke Banden Race. Dit jaar krijgen ook deze deelnemers de volle aandacht die zij verdienen middels een eigen race. De wedstrijd bestaat uit 2 rondes over het parcours waarin ze strijden om een schitterende beker.

Open Doospelse Kampioenschappen

Voor lokale wielrenners zal het Open Doospels kampioenschap het hoogtepunt van EPO – Tour d’Oospel zijn. Deze wedstrijd is bedoeld voor iedereen die geen licentierijder van de KNWU is. Individuen, met of zonder racefiets, zullen met hun zelf samengestelde teams op het parcours uitmaken wie zich tot Doospels Kampioen mag kronen. Tijdens deze race wordt er eerst een ploegentijdrit verreden waarna er twee massastart wedstrijden verreden worden. De ploegentijdrit dient hierbij als kwalificatie. De minst snelle teams strijden eerst tegen elkaar waarna de snelste teams tegen elkaar zullen strijden. De teams bestaan uit 5 personen. Buiten een individuele winnaar zal er ook een teamprijs worden uitgereikt.

Fun Run

Een nieuw onderdeel dit jaar is de Fun Run. Vorig jaar zagen we al een aantal prachtige fietsen aan de start verschijnen van het Open Doospels Kampioenschap. Zo deden er een aantal teams mee op een tandem en was er zelfs een team die met 3 aan elkaar gelaste fietsen mee deden. Door de organisatie en vooral de toeschouwers werden deze originele ideeën met veel enthousiasme ontvangen. Daarom is er dit jaar een aparte wedstrijd waarbij niet alleen de snelheid maar ook zeker de originaliteit beloond zal worden. Iedereen kan aan deze wedstrijd deelnemen. De allerkleinste deelnemers die nog te jong zijn voor de Rabo Dikke Banden Race kunnen hier bijvoorbeeld middels een zelfgemaakte zeepkist, onder begeleiding, aan deelnemen.
De enige vereisten voor de Fun Run zijn dat je voertuig minimaal 3 wielen bevat en dat alle teamleden op hetzelfde voertuig deelnemen.

KNWU Criterium

Als afsluitende wieleractiviteit wordt er een KNWU criterium gereden. Dit criterium wordt gehouden voor elite en beloften renners. De organisatie streeft er naar de beste renners per categorie alsmede jeugdige talenten uit de regio naar EPO-Tour d’Oospel te halen. De wedstrijd omvat 40 rondes, in totaal 80 kilometer. Na de massale valpartij van 2013 hopen wij dat dit jaar alle renners zonder kleerscheuren over de streep komen.
Bij deze spectaculaire wielerwedstrijd kan iedereen nog eens zien hoe ‘echte’ wielrenners het er vanaf brengen. Na afloop kunnen we in de feesttent met z’n allen proosten op een geslaagde tweede editie van  EPO –Tour d’Oospel.

Ben je enthousiast en wil je je deelname aan een van deze wedstrijden veilig stellen? Inschrijven kan vanaf 14 april via www.tourdoospel.nl/inschrijving.

Voor meer informatie over het fiets- of feestprogramma kijk dan bij programma.

Tot 1 en 2 augustus bij EPO – Tour d’Oospel 2014!