Inschrijven

Organisatie EPO – Tour d'Oospel 2014 in volle gang

Na een lange radiostilte laat de organisatie van EPO-­Tour d’Oospel weer van zich horen. Achter de schermen is er in middels al veel gebeurd, zo is het programma van de tweede editie van het “fietselijk” evenement inmiddels rond. Stichting Tour d’Oospel wilt dit dan ook graag met u delen.

EPO – Tour d’Oospel vindt dit jaar plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus. Op de vrijdag is er net als afgelopen jaar een feestavond in het ‘EPO Paviljoen’ op het Aerthijsplein. Op deze avond zorgt coverband ‘Khick’ samen met ‘The Deejays’ voor de muziek. Het zal de eerste keer zijn dat ‘Khick’ Ospel op de stelten komt zetten.

Échte muzikanten, die zonder onnodige kapsones doen waar het publiek om vraagt: een smerig gezellig FEESTJE bouwen! De 6 muzikanten van KHICK begrijpen precies hoe dat moet, getuige hun gevestigde live reputatie. Een avondje khicken voor jong, oud, mooi en lelijk is een gegarandeerd succes.

Op de zaterdag 2 augustus zullen de fietswedstrijden plaatsvinden. Er zijn dit jaar twee nieuwe fietsonderdelen. Het zal hierdoor voor nog meer mensen mogelijk zijn om deel te nemen aan de sportieve onderdelen van EPO – Tour d’Oospel. Het fietsprogramma begint om 13.00 uur en kent de volgende onderdelen:

                RABO DIKKE BANDENRACE              Individuele fietsrace voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

                        ID-­CYCLING CUP                         Individuele fietsrace voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

 OPEN DOOSPELSE KAMPIOENSCHAPPEN Fietsrace in teams van vijf voor iedereen zonder officiëlewedstrijdlicentie.

                               FUN RUN                               Race voor teams met zelfgebouwde (ongemotoriseerde)voertuigen met minstens wielenenige eisalle teamleden moeten op het zelfde voertuig zitten.

                     KNWU CRITERIUM                          Officiële KNWU wielerwedstrijd voor het hoogsteamateurniveau.

Ook de fietsonderdelen zullen muzikaal opgeluisterd worden. Overdag zullen blaaskapellen

‘Oze Hoempa’ en ‘Blaoskracht 11’ voor een gezellige sfeer zorgen. Tegen het einde van de middag zal F.A.R.T. zich met hun relaxte muziek settelen op het Aerthijsplein en ook de liefhebbers van akoestische rock tevreden stellen.

Na de prijsuitreiking, die in het ‘EPO Paviljoen’ plaats zal vinden, begint hier wederom een spetterende feestavond. Net als de vrijdagavond laten ‘The Deejays’ uit Nederweert-­‐Eind zich weer van hun beste kant zien. Echter heeft de organisatie dit jaar ook speeltijd gegeven aan de lokale, jonge ‘Oaken Towels’. Deze winnaars van Van Horne Pop zullen met hun jazzy popsongs er voor zorgen dat er 2 augustus ‘s avonds ook geen tekort aan livemuziek zal zijn.

 

Naast al het bovenstaande zal er dit jaar ook nog een wedstrijd voor de mooist versierde tuin aan het parcours zijn. Hoe deze wedstrijd er precies uit zal zien, wordt nog bekend gemaakt.

Voor meer informatie kijk opwww.tourdoospel.nl. Kijk onderstaand filmpje voor een

terugblik op de eerste editie van EPO-­‐Tour d’Oospel