Inschrijven
Schrijf je nu in voor de wedstrijden van Global - Tour d'Oospel 2018!!

Schrijf je nu in voor de wedstrijden van Global - Tour d'Oospel 2018!!

Over iets meer dan 2 maanden vindt op 3 en 4 augustus de 6 e editie plaats van Tour d’ Oospel en dit jaar voor het eerst onder de nieuwe naam Global – Tour d’Oospel. 
Op zaterdag 4 augustus worden er weer een aantal wielerwedstrijden georganiseerd in de dorpskern van Ospel. Heb jij altijd al eens aan een fiets-/wielerwedstrijd willen
deelnemen? Meld je dan vanaf nu aan voor een van onderstaande wedstrijden!!

ODK Knock-out
Vorig jaar werd dit onderdeel voor het eerst in het nieuwe format georganiseerd en bleek het een waar spektakelstuk! De Open Doospelse Kampioenschappen Knock-
out zijn voor iedereen toegankelijk. Je geeft je op in teams van 3 personen en probeert zo ver mogelijk in het toernooi te geraken. Je neemt het in de eerste heat op tegen 1 of meerdere teams en probeert na 2 rondes over het parcours om als eerste over de streep te komen. Het team van de winnaar zal telkens doorgaan naar de volgende ronde. Ben je geen echte sprinter? Treur niet! Dit concept nodigt natuurlijk erg uit tot het tactische wielrennen en zal wederom voor veel spektakel zorgen.

ODK Tijdrit
Ook aan dit onderdeel kan iedereen deelnemen. Dit onderdeel wordt voor zowel dames als heren georganiseerd In teams van 5 personen kun je je aanmelden om zo snel mogelijk 3 rondes (6km) over het parcours te knallen. De tijd van de 3e persoon telt hierbij. Het is dus een strijd tegen de klok! Uiteraard zijn er hierbij mooie prijzen te verdienen, waarbij de winnende dames en heren het podium mogen betreden. Net als vorig jaar is de tijdrit dit jaar een op zichzelf staand onderdeel en dus kun je je volledig geven.;) Het is natuurlijk ook mogelijk om je zowel voor de tijdrit als voor de Knock Out wedstrijd aan te melden. 
Dikke Banden Race Een race voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar (geboren in 2006-2011). Er zijn een drietal leeftijdscategorieën. Afhankelijk in welke leeftijdscategorie je deelneemt aan dit onderdeel fiets je een klein aantal rondes over het geweldige parcours. Neem het op je eigen fiets tegen je leeftijdsgenoten op en probeer als winnaar over de streep te komen.

ID Cycling Cup
Een race voor mensen met een verstandelijke beperking. Geniet van alle atmosfeer en probeer zo snel mogelijk de race te voltooien. Inschrijven voor deze race kan per mail via deelnemers@tourdoospel.nl
KNWU Criterium (Heren én Dames) Naast deze races is het voor renners met een KNWU licentie ook mogelijk deel te nemen aan de KNWU Heren of de KNWU Dames race. De KNWU dames race is als eerste wedstrijd onderdeel aan de beurt en met het criterium voor de heren sluiten we het sportieve gedeelte van Global – Tour d’Oospel 2018 af.
Kortom, een dag vol sportiviteit en gezelligheid! Wil jij mee doen aan een van deze wedstrijden. Ga dan snel naar www.tourdoospel.nl/inschrijven en meld je aan!

Liever niet wielrennen maar toch van het fietsplezier genieten? Dat kan! Het Aerthijsplein is namelijk de perfecte plek om de races van dichtbij te bekijken. Niet onbelangrijk: hier is ook genoeg te eten en te drinken en ook vertier voor de kinderen! Global – Tour d’Oospel; fieëst- en fietsplezier tijdens het eerste weekend van augustus in Ospel voor jong en oud!