Inschrijven
EPO Tour d'Oospel 2017, are you ready?

EPO Tour d'Oospel 2017, are you ready?

De 5e editie van EPO – Tour d’Oospel is weer dichterbij dan je denkt! Met nog maar een kleine 4 maanden te gaan zijn wij als organisatie weer druk bezig met ons fiets- en fieëstprogramma.

Op 4 en 5 augustus staat Ospel weer op z’n kop tijdens de inmiddels 5e editie van EPO – Tour d’Oospel. Net als voorgaande jaren hebben wij weer twee geweldige bands voor jullie in petto en verrassen we jullie opnieuw met het wielrenprogramma op zaterdag.

Zo gaat het Open Doospelse Kampioenschap er dit jaar iets anders uit zien dan jullie gewend zijn. Waar de tijdrit voorheen een kwalificatie was voor het verdere verloop van de race, is dit komende editie een op zichzelf staand raceonderdeel. Een tijdrit van 3 rondes over het parcours is dus een ware race tegen de klok in teams van 5 personen. Uiteraard zal er voor de winnaars een mooie prijs te verdienen zijn.

Het vernieuwende onderdeel van het ODK zijn de knock-out races. In teams van 3 schrijf je je in voor dit ware spektakel. Iedere race is het zaak dat je je bewijst in een rechtstreeks duel met 1 of meerdere andere teams. Alleen het team van de winnaar zal doorgaan naar de volgende ronde (halve finale). Deze strijd zal plaatsvinden over 2 tot 3 rondjes over het parcours per knock-out ronde. De ware matadoren zullen dus bovendrijven en het redden tot de finale. Hierin zal gestreden worden voor de eerste titel van dit vernieuwende onderdeel. Niet alleen de winnaar wordt gehuldigd, maar het gehele team wint natuurlijk een passende prijs! Medio mei zullen de inschrijvingen worden geopend voor het ODK en onze andere onderdelen op zaterdag 5 augustus.

Ben je meer een supporter dan een wielrenner? Of wil je je steentje bijdragen als vrijwilliger? Houd dan onze facebookpagina in de gaten, want binnenkort maken wij de bands voor deze editie bekend én doen wij een oproep voor nieuwe vrijwilligers. Hoe dan ook, zorg in ieder geval dat je erbij bent dit jaar! EPO – Tour d’Oospel, 4 en 5 augustus 2017 op het Aerthijsplein in Ospel.