Inschrijven
Renner uit Zweden bij EPO - Tour d'Oospel

Renner uit Zweden bij EPO - Tour d'Oospel

Hét wielerevenement van Ospel timmert hard aan haar weg. Het niveau van het KNWU-Criterium wielrenners stijgt dan ook behoorlijk dit jaar. Er komt zelfs een renner uit Zweden over: Yannick Janssen.

Naam

De 23-jarige Yannick Janssen komt oorspronkelijk uit Beringe. Bij de beloften (hoogste jeugdklasse) behoorde hij tot de nationale top. Door een gebroken knie miste Yannick een jaar bij zijn overgang naar de Elite (senioren), daardoor miste hij ook een jaar ontwikkeling. Begin dit jaar kon hij in Zweden gaan fietsen om er daadwerkelijk zijn brood te verdienen. Hier fietst hij zich dit jaar al aardig in de picture. In het Scandinavische wist hij een aantal koersen te winnen en enkele weken geleden kwam hij naar Nederland om mee te doen aan het NK tijdrijden voor profs. Yannick bereikt nu dus het niveau dat tijdens zijn belofte-tijd van hem werd verwacht.
De organisatie van EPO-Tour d’Oospel had Yannick al langer op het oog en ook Yannick wilde graag in Ospel fietsen. Yannicks team, Bliz-Merida, gaf toestemming, alleen de reiskosten waren het probleem.
Toen sprong sponsor Mobiel Reisadvies in Limburg Tim Zegveld bij. Reisadviseur Tim boekte de vlucht en maakt hierdoor de komst van Janssen mogelijk. Hierdoor kan Yannick een ‘thuiswedstrijd’ fietsen en EPO – Tour d’Oospel krijgt zo een erg goede renner aan de start.

Naast Yannick doen ook toprenners Koos Jeroen Kers, Lars van de Vall en Marco Brus mee. Kers en Van De Vall trekken dit jaar gezamenlijk naar wedstrijden en hebben beiden nog bij elk criterium top 7 gereden. Daarbij was Kers in 2013 nog Nederlands Kampioen.

Marco Brus is een echte sprinter. Brus is dit jaar dé te kloppen man bij criteriums. In het Kempenklassement, waar alle grote Brabantse rondes bij aangesloten zijn, is Brus op dit moment de leider. Het lijkt er niet op dat hij de koppositie nog kwijt zal raken. Naast zijn prestaties in het Brabantse werd Brus in juni nog 3e op het NK, waarmee hij zijn vorm wederom bevestigde.

Buiten deze nieuwe namen is de organisatie ook gigantisch blij om de deelname van de terugkerende Rick Craenen. De Nederweerter renner zal ook weer in bloedvorm verkeren. Craenen is geen veel-winnaar, maar staat altijd garant voor strijd. Vorig jaar maakte Rick de koers in Ospel. Zat hij niet in de kopgroep, dan sleurde hij wel aan de kop van het peloton. Gesteund door ploeggenoten zal hij ook dit jaar de wedstrijd maken.

Helaas heeft de winnaar van 2013 af moeten zeggen. Eddy van IJzendoorn werd in de winter prof veldrijder en last met het oog op deze tweede carrière een rustperiode in. Door het late bericht hebben wij helaas niet kunnen voorkomen dat zijn komst in meerdere artikels al werd bevestigd.

Zoals u ziet wordt het gemis van Eddy ruimschoots gecompenseerd met andere toprenners. Behalve de genoemde namen staan er natuurlijk nog veel meer toppers aan de start. Een mooie koers is dus gegarandeerd. Kom allemaal om ‘onze’ Rick Craenen aan te moedigen en dit wielerfeest mee te vieren.