Inschrijven
Meld je nu aan voor EPO - Tour d'Oospel 2014!

Meld je nu aan voor EPO - Tour d'Oospel 2014!

Over 3 weken is het zo ver, dan start de tweede editie van EPO – Tour d’Oospel.  Op zaterdag 2 augustus zijn er een vijftal fietswedstrijden. Voor de wedstrijden zijn er al een groot aantal aanmeldingen.

Heb jij je nog niet aangemeld, meld je dan snel aan voor een van onderstaande wedstrijden. De inschrijftermijn loopt tot maandag 28 juli. Daarbij maken de eerste 100 deelnemers kans op kaartjes voor de vrijdag avond!

Dikke banden race

Rabo Dikke Banden Race
Zowel jongens als meisjes met een leeftijd tussen de 7 en 12 jaar krijgen tijdens de Rabo Dikke Banden Race de gelegenheid om hun kwaliteiten te tonen en de titel mee naar huis te nemen! Deze race zal ongeveer 15 minuten per leeftijdscategorie in beslag nemen en wordt verreden over het zelfde parcours als dat van de ‘echte’ wielrenners.

Deelnemers gebruiken hun eigen fiets en zijn verplicht een helm te dragen. Deze kan tegen 5 euro borg bij de organisatie worden geleend. Ondanks dat deelname op eigen risico is, zullen organisatie en de meewerkende vrijwilligers er uiteraard alles aan doen om de wedstrijd veilig te laten verlopen.

Open Doospelse Kampioenschappen
Voor lokale fietsers zullen de Open Doospels Kampioenschappen het hoogtepunt van EPO – Tour d’Oospel zijn. Deze wedstrijd is bedoeld voor iedereen, met of zonder racefiets. Individuen en hun teams strijden om de felbegeerde titel ‘Doospels Kampioen’. Op het parcours zal eerst een ploegentijdrit en later een massastart wedstrijd verreden worden. De ploegentijdrit dient hierbij als kwalificatie voor de recreatieve, dan wel prestatieve race. De Open Doospels Kampioenschappen, zal worden verreden in teams van 5 personen.

Het tweede onderdeel van het Doospels Kampioenschap is de massastart wedstrijd, waar de uiteindelijke Doospels Kampioenen bepaald zullen worden! De snelste teams uit de ploegentijdrit zullen in de ‘prestatieve’ klasse 10 rondes tegen elkaar rijden. De minder snelle teams zullen 4 rondes tegen elkaar rijden in de ‘recreatieve’ klasse.

Fun Run
Nieuw op het programma van de EPO – Tour d’Oospel is de Fun Run. Vorig jaar stonden er een aantal prachtige fietsen aan de start van het Open Doospels Kampioenschap. Zo deden er tandems mee en kwam Team Kookai zelfs met 3 aan elkaar gelaste fietsen aan de start. Omdat dit door veel mensen als erg leuk ervaren werd geven we deze bijzondere fietsen/bouwwerken in 2014 een eigen race. Tevens mogen de allerkleinste deelnemers die nog te jong zijn om aan de Rabo Dikke Banden Race deel nemen meedoen met een ‘fun-voertuig’. Zo heeft de organisatie al een aanmelding mogen ontvangen waarbij er wordt mee gedaan met een bolderkar. In het geval van kleine kinderen is het wel de bedoeling dat er minimaal 1 begeleider per team bij is om als “motor” te fungeren. Er zijn hierbij niet alleen prijzen voor de snelste tijd, maar ook voor de leukste creaties. De enige vereisten aan deze Fun Run is dat je voertuig minimaal 3 wielen bevat en dat alle teamleden op hetzelfde voertuig deelnemen. Verder is iedereen vrij in zijn keuzes (gemotoriseerde voertuigen zijn uiteraard niet toegestaan).

Kortom, meld je voor 28 juli aan voor een van deze wedstrijden op deze pagina.

KHICK & The Deejays
Daarnaast is inmiddels ook de kaartverkoop voor vrijdag 1 augustus gestart. Tijdens deze feestavond zijn er optredens van de partyband KHICK en The Deejays. Voor kaarten kunt u terecht bij Café De Prins, Eetcafé De Kleine Winst, Kapsalon Ans en De Phicoop.

Wij hopen jullie allemaal te zien tijdens EPO – Tour d’Oopsel 2014!