Inschrijven
EPO Tour d'Oospel 2016

EPO Tour d'Oospel 2016

De voorbereidingen voor EPO – Tour d’Oospel zijn weer in volle gang, want ook dit jaar wordt er weer volop gefietst en gefieëst tijdens het eerste weekend van augustus. Hoewel er nog een paar vluchtheuvels in/op de weg liggen, gaat EPO – Tour d’Oospel over minder dan een halfjaar alweer van start.

EPO – Tour d’Oospel kent ook dit jaar dezelfde opzet als voorgaande jaren. Een feestavond op de vrijdag en fietsen én fieësten op de zaterdag. Toch heeft de organisatie absoluut niet stilgezeten, want vanaf dit jaar zullen een aantal elementen tijdens dit tweedaagse evenement veranderen.

EPO – Tour d’Oospel geheel gratis!

Ten eerste wordt EPO – Tour d’Oospel een geheel GRATIS evenement! Voorgaande jaren wist de organisatie topartiesten waaronder Dirtcaps naar het Aerthijsplein te trekken en werd er een entreeprijs gevraagd. Dit jaar is ook de vrijdagavond geheel gratis en is het EPO – Paviljoen toegankelijk voor iedereen. Welke artiest deze vrijdagavond de tent plat gaat spelen, blijft nog even geheim.

Een nieuwe race op zaterdag 6 augustus ..

Naast de gebruikelijke wedstrijden is er dit jaar ook een Damesrace van hoog niveau! Onder andere Sabrina Stultiens, profwielrenster uit Meijel, zal aan de start van deze race verschijnen. Zij werd dit jaar nog 5e op het WK Veldrijden! Op deze manier hoopt de organisatie nog meer deelneemsters van topniveau naar Ospel te trekken.

Net als de afgelopen jaren krijgen de creatievelingen onder ons de kans om met hun eigen gefabriceerde fietsen deel te nemen aan de Fun Run. Door de gezelligheid onderweg werden de deelnemers in voorgaande edities opgehouden waardoor de race veel tijd in beslag nam. Komende editie heeft deze ronde daarom één extra regel: je moet binnen een kwartier over de finish zijn!

Obstakels in Doospel

De enige obstakels die EPO – Tour d’Oospel 2016 nog in de weg liggen, zijn de vluchtheuvels (bij de zebrapaden) op het parcours. Samen met de gemeente zoekt de organisatie een passende oplossing. Hierover volgt later meer. Één ding is zeker: het eerste weekend van augustus wordt er weer gefietst in Doospel!

EPO – Tour d’Oospel zou niet zo groots uit kunnen pakken zonder al zijn vrijwilligers en sponsoren. Ook deze editie is EPO, oftewel Global Food Group, de hoofdsponsor van dit evenement. Opnieuw willen wij deze en alle andere sponsoren van voorgaande jaren hartelijk bedanken en hopen wij ook dit jaar op een goede samenwerking. Voor de laatste updates over sponsoring, vrijwilligers, meedoen aan een wielerwedstrijd en nog veel meer, zie onze website www.tourdoospel.nl.

Kortom: blok 5 en 6 augustus in je agenda, want EPO – Tour d’Oospel 2016 mag je hoe dan ook niet missen!