Inschrijven
De inschrijvingen voor EPO - Tour d’Oospel 2016 zijn weer geopend!

De inschrijvingen voor EPO - Tour d’Oospel 2016 zijn weer geopend!

De inschrijvingen voor EPO - Tour d’Oospel 2016 zijn weer geopend!

Over een paar maanden gaat er weer om verschillende titels gefietst worden door de straten van Ospel. Jong én oud, iedereen kan zich vanaf nu weer inschrijven voor een van de onderdelen tijdens EPO – Tour d’Oospel 2016! Lees even verder voor welke onderdelen je je dit jaar kunt inschrijven.

Fun Run

Dit jaar trapt EPO – Tour d’Oospel af met de Fun Run. De meest prachtig in elkaar geknutselde fietsen (zonder gemotoriseerde hulpmiddelen) verschijnen al enkele jaren aan de start van deze race. Ook de allerkleinste deelnemers die nog te jong zijn om deel te nemen aan de Rabo Dikke Banden Race, mogen, met minimaal 1 begeleider per team, aan de Fun Run meedoen.

Rabo Dikke Banden Race

Het tweede onderdeel van het wielergedeelte van EPO – Tour d’Oospel is de Rabo Dikke Banden Race. Zowel jongens als meisjes tussen de 7 en 12 jaar krijgen tijdens de Rabo Dikke Banden Race de gelegenheid om te laten zien wat ze in huis hebben en er uiteindelijk met de titel vandoor te gaan. Deelnemers maken gebruik van hun eigen fiets en zijn verplicht een helm te dragen. Deze kan tegen 5 euro borg bij de organisatie worden geleend.

ID Cycling Cup

De ID Cycling Cup is een wedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking.

Na het succes van deze race de afgelopen jaren, staat de ID Cycling Cup ook in 2016 weer op het programma! Deelnemers maken ook bij deze race gebruik van een eigen fiets en zijn verplicht een helm te dragen.

KNWU criterium Dames

Een nieuw onderdeel in het programma op zaterdag 6 augustus is de KNWU Damesrace. De dames zullen 30 rondes en dus in totaal 60 kilometer fietsen tijdens deze race. Inschrijven is alleen mogelijk voor elite en beloften rennsters.

Open Doospelse Kampioenschappen

Lokale helden krijgen de kans zich te laten gelden bij de Open Doospelse Kampioenschappen. De Open Doospelse Kampioenschappen van EPO – Tour d’Oospel beginnen met de tijdrit, die als kwalificatie geldt. Hierna volgt de massastart om de Doospelse Kampioenen te bepalen. De snelste teams zullen tegen elkaar strijden in de prestatieve klasse, gevolgd door de minder snelle teams in de recreatieve klasse. Kortom: genoeg fietsplezier voor iedereen!

KNWU criterium Heren

Net als voorgaande jaren sluiten we deze fietselijke dag af met het KNWU criterium voor heren. Elite en beloften renners verschijnen aan de start van deze race en beloven de toeschouwers opnieuw te laten genieten van een spannende wedstrijd. 

Naast al het fietsen, moet er ook ‘gefieest’ worden. Ook dit jaar zullen verschillende bands het EPO – Paviljoen op het Aerthijsplein weer op z’n kop zetten. Meer informatie hierover volgt.